Coronamaatregelen Tanger en Fez vanaf woensdag 20.00 uur aangescherpt

marokko
10
5 aug 15:37
Met ingang van woensdag 20.00 uur gelden in Fez en Tanger strengere maatregelen tegen het coronavirus

Lokale autoriteiten in beide steden hebben nieuwe maatregelen aangekondigd om verspreiding van het longvirus te beteugelen. De voorschriften gelden voor de gehele stad, in sommige delen van de stad gelden aanvullende maatregelen. Het betreft wijken die onlangs zijn gemarkeerd als corona-hotspots.

Vanaf vanavond om 20.00 uur zijn alle parken, stranden en andere openbare plekken gesloten. De maximumcapaciteit voor het openbaar vervoer wordt weer teruggebracht naar 50%. Supermarkten, buurtsupers en andere winkels moeten om 22.00 uur dicht. Horeca moet 23.00 de deuren sluiten. Ook sportscholen moeten voorlopig de deuren sluiten.

Stadsdelen waar onlangs nieuwe besmettingshaarden zijn gesignaleerd worden afgesloten. Toegangswegen worden gebarricadeerd en voorzien van checkpoints. Ook geldt een afzonderlijke vergunningsplicht om de wijk te mogen verlaten. Buurtsupers en andere winkels sluiten om 20.00 uur. Lokale souks sluiten om 16.00 uur. Hamams en schoonheidssalons moeten voorlopig de deuren sluiten.

Lokale autoriteiten hebben inwoners opgeroepen om de maatregelen te respecteren en de gezondheid en veiligheid van andere burgers niet in gevaar te brengen. Het persbericht meldt dat de maatregelen streng zullen worden gehandhaafd en dat overtreders zullen worden bestraft.

Tanger en Fez behoren tot de acht steden in Marokko waar momenteel een lockdown geldt. Eerder aangekondigde maatregelen, zoals een vergunningsplicht om de regio te verlaten, blijven onverminderd van kracht. In Tanger werden eerder deze week al aanvullende maatregelen aangekondigd.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
tanger
fez
coronamaatregelen
lockdown
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi