Gevechten tussen politie en demonstranten in Beiroet (video)

buitenland
0
7 aug 9:21
Libanese veiligheidstroepen vuurden donderdag traangas af om tientallen anti-regeringsdemonstranten uit elkaar te drijven

De demonstranten zijn boos over de enorme explosie die dinsdag een groot deel van de hoofdstad Beiroet verwoeste.

De vechtpartijen in het centrum van Beiroet vonden plaats in een verwoeste straat die naar het parlement leidde. Volgens staatspersbureau National News Agency (NNA) hadden demonstranten brandgesticht, winkels vernield en stenen naar veiligheidstroepen gegooid.

De politie reageerde met traangas om de kleine, maar woedende menigte uiteen te drijven. Sommige demonstranten zouden daarbij gewond zijn geraakt, aldus NNA.

De ontploffing van dinsdag heeft bijna 150 mensen gedood. Er zijn minstens 5000 gewonden en hele districten van de hoofdstad zijn verwoest. De explosie zou zijn veroorzaakt door een brand die 2750 ton ammoniumnitraat deed ontploffen dat sinds 2013 lag opgeslagen in een magazijn in de haven van Beiroet.

Zestien medewerkers van de haven van Beiroet zijn eerder op donderdag aangehouden in verband met de dodelijke explosie. Dat maakte een militaire aanklager donderdag bekend.

© ANP 2020
politie
beiroet
libanon
demonstratie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi