Zoeken naar overlevenden tussen puin Beiroet voortgezet

buitenland
1
7 aug 10:28
Drie dagen na de verwoestende explosie in de haven van Beiroet zoeken reddingswerkers en militairen verder naar overlevenden in de puinhopen.

Met hijskranen en bulldozers wordt puin verwijderd. Er zijn uit verscheidene landen, inclusief Nederland, gespecialiseerde reddingswerkers en honden ingezet.

Voor zover bekend zijn er tot dusver geen overlevenden gevonden, enkel lichaamsdelen. Ongeveer honderd mensen worden vermist. De ramp heeft de woede over de slepende politieke en economische crisis opgezweept. In de nacht van donderdag op vrijdag raakten mensen die het aftreden van de regering eisten slaags met de politie. Er zijn meerdere betogers opgepakt. De demonstranten riepen onder meer dat de regering ook bij deze ramp faalt en dat daarom de hulp voor overlevenden in het puin te laat komt.

Door de enorme ontploffing van een opslagplaats waar veel explosief ammoniumnitraat was opgeslagen zijn circa 150 doden gevallen en 5000 mensen gewond geraakt. De schade in en rond de haven is kolossaal en beloopt in de miljarden euro's. Honderdduizenden mensen zijn dakloos geworden.

© ANP 2020
libanon
beiroet
politie
reddingswerkers
hulpdiensten
explosie
daklozen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi