Marokko meldt 1345 nieuwe besmettingen en 19 doden coronavirus

marokko
0
8 aug 21:43
In de laatste 24 uur zijn 1.345 nieuwe besmettingen bevestigd en is het totaal opgelopen tot 32.007

Het Marokkaanse Ministerie van Volksgezondheid meldde vandaag 19 nieuwe coronadoden. Dat zijn het hoogste aantal doden en besmettingen op één dag sinds de uitbraak van het virus in Marokko. Tot dusver zijn 480 mensen in Marokko overleden aan de gevolgen van het longvirus COVID-19. 

In het laatste etmaal zijn 661 personen hersteld van het coronavirus. Het aantal herstellingen is daarmee opgelopen tot 22.190. Het herstelpercentage in Marokko is 69.3%.
De regio Casablanca-Settat noteert met 26.1% het meest aantal bevestigde infecties, gevolgd door Tanger-Tetouan-Al Hoceima (22,8%), Fez-Meknes (16,2%), Marrakech-Safi (15,2%) en Rabat-Sale-Kenitra (9,6%).

De regering heeft donderdag de noodtoestand in het land met een maand verlengd. Marokko was aanvankelijk van plan de noodtoestand die sinds 20 maart geldt op 10 augustus te beëindigen.

Inwoners van Marokko zijn voorlopig niet welkom in de Europese Unie en de Schengenzone. Marokko is geschrapt van de lijst van landen waar de verspreiding van het coronavirus vergelijkbaar is met het Europese gemiddelde. 

© MAROKKO.NL 2020
marokko
coronavirus
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi