In Parijs zijn mondkapjes in drukke zones vanaf nu verplicht

buitenland
0
10 aug '20
In Parijs en omstreken moeten mensen vanaf maandag 08.00 uur een mondkapje dragen in bepaalde drukke gebieden in de strijd tegen het coronavirus.

In het openbaar vervoer, musea en supermarkten was dat al noodzakelijk, vanaf nu moeten iedereen ook een mondkapje op in winkelstraten, wachtrijen voor overheidsgebouwen of toeristische bezienswaardigheden, maar ook op de drukke Seine-oevers, in parken en openluchtmarkten.

De plicht geldt voor zeker een maand. Alles wijst erop dat het virus in de regio weer actiever circuleert. Kinderen onder de elf jaar hoeven het mondkapje niet op.

De mondkapjes moeten ook worden gedragen op plekken in de departementen Seine-Saint-Denis, Hauts-de-Seine, Val-de-Marne en Val-d'Oise. Andere Franse steden waren Parijs al voorgegaan om ook op drukke plaatsen in de buitenlucht mondkapjes verplicht te stellen.

Overtreders kunnen een boete van 135 euro krijgen, hardnekkige recidivisten zelfs een gevangenisstraf. Onder andere Toulouse, Lille, Biarritz, Marseille en Nice kondigden die maatregel al af. In Nederland deden Rotterdam en Amsterdam hetzelfde.

© ANP 2020
frankrijk
parijs
toulouse
rijsel
biarritz
marseille
nice
coronamaatregelen
mondkapje
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi