Marokko onderzoekt binnenlandse opslag ontvlambare materialen na explosie Beiroet

marokko
0
10 aug 17:52
In Marokko is begonnen met een grootschalige inventarisatie van alle partijen die explosieve of licht ontvlambare materialen verkopen of opslaan

De komende weken volgen inspectiebezoeken aan industrietreinen, opslagplaatsen, verwerkingsbedrijven, maar ook supermarkten en buurtwinkels. De autoriteiten willen voorkomen dat zich in Marokko een soortgelijke ramp voordoet als de recente explosie op de haven van de Libanese hoofdstad Beiroet, dat schrijft dagblad Al Massa in haar editie van vandaag.

In een brief naar alle betrokken ministeries en gouverneurs schrijft de Minister van Binnenlandse Zaken Abdelouafi Laftit over de noodzaak van de inventarisatie van ontvlambare materialen in Marokko. De minister roept lokale autoriteiten op het vergunningsproces voor de verkoop en opslag van ontvlambare materialen aan te scherpen.

Het verzoek van de minister heeft ook betrekking op winkels die licht ontvlambare materialen (zoals gasflessen) opslaan en verkopen.

In de haven van Beiroet ontplofte vorige week dinsdag een opslagplaats waar zo'n 2750 ton in beslag genomen ammoniumnitraat lag opgeslagen. De onthulling dat die stof jarenlang als een soort tikkende tijdbom in de hoofdstad lag, heeft geleid tot grote verontwaardiging en gewelddadige protesten.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
onderzoek
explosie
beiroet
libanon
abdelouafi laftit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi