Kamer wil nu geen quarantaineplicht na contactonderzoek

algemeen
27
12 aug 20:55
Het kabinet moet voorlopig afzien van een quarantaineplicht voor mensen die in nauw contact met een met corona besmet persoon zijn geweest.

Een oproep van D66-voorman Rob Jetten kon dinsdag op de steun van een meerderheid van de Tweede Kamer rekenen. Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) verraste de Kamer dinsdag met de aankondiging van een quarantaineplicht, gecombineerd met strafbaarheidstelling bij overtreding, voor mensen die naar voren komen in een bron- en contactonderzoek van de GGD. Maar partijen uit zowel de coalitie als de oppositie voelen daar weinig voor, bleek woensdag gedurende het debat.

In zijn brief schreef De Jonge dinsdag dat hij de plicht volgende week wilde laten ingaan. Tijdens het debat nam hij al gas terug, en zei hij er langer de tijd voor te willen nemen.

De partijen die de oproep van Jetten steunden, denken dat het mensen kan ontmoedigen om mee te doen aan een contactonderzoek. Ze denken dat het "beter is mensen te motiveren dan hen te verplichten om mee te werken aan maatregelen om het coronavirus te bestrijden".

© ANP 2020
tweede kamer
rob jetten
hugo de jonge
contactonderzoek
quarantaine
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi