Ajax-coach Ten Hag: Labyad en Lang hebben het uitstekend gedaan

sport
5
13 aug 21:29
Trainer Erik ten Hag was na de oefenzege van Ajax op FC Utrecht (5-1) zeer te spreken over het spel van Zakaria Labyad en Noa Lang. "Ze hebben het uitstekend gedaan", zei hij.

"Ik vond ze niet alleen dreigend maar ook heel intelligent spelen. ". Labyad was de vervanger van de licht geblesseerde Dusan Tadic en scoorde driemaal. "Ik heb tegen hem gezegd dat hij zich ook op de positie van spits moet richten", zei Ten Hag. "Ik vond hem ook prima druk zetten. Maar ik wist dat hij dit kon. Hij heeft ook bij FC Utrecht onder mij wel eens in de spits gespeeld."

Lang tekende voor de 2-0 en bereidde de 3-0 van Nicolás Tagliafico voor. "Noa had ook veel dreiging aan de bal", zei Ten Hag. "Hij heeft een goed signaal afgegeven. We moeten kijken hoe dat zich gaat ontwikkelen. We hebben veel keuze op de vleugels, maar we hebben ook veel spelers nodig."

Bij Ajax ontbraken naast Tadic ook Klaas-Jan Huntelaar en Carel Eiting met lichte klachten. André Onana was er ook nog niet bij maar heeft de training wel weer hervat. Mohammed Kudus wacht op een werkvergunning en David Neres heeft na negen maanden afwezigheid nog even tijd nodig. "We moeten het nog even bekijken maar ik verwacht dat ze bijna allemaal zaterdag mee op trainingskamp naar Oostenrijk gaan", zei Ten Hag.

© ANP 2020
erik ten hag
afc ajax
atlasleeuwen
zakaria labyad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi