Veel belangstelling stille tocht Bas van Wijk

algemeen
0
14 aug 20:12
Vele tientallen belangstellenden hebben zich verzameld bij voetbalvereniging Pancratius in Badhoevedorp voor de stille tocht voor Bas van Wijk (24), die zaterdag 8 augustus werd doodgeschoten in Park de Oeverlanden aan de Nieuwe Meer in Amsterdam.

De tocht is om 19. 00 uur van start gegaan. Alleen familieleden en vrienden van Van Wijk lopen mee in de stille tocht. De organisatie heeft belangstellenden gevraagd langs de route te gaan staan in plaats van mee te lopen, in verband met de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus.

De deelnemers aan de tocht zullen onder andere door de Egelantierstraat lopen, langs het huis waar Bas heeft gewoond. De tocht zal ook weer eindigen bij Pancratius.

De familie heeft gezegd dat iedereen met een hart voor Bas welkom is, maar heeft benadrukt dat de stille tocht niet bedoeld is als politiek statement. Mensen die toch een statement willen maken kunnen zondag naar de demonstratie op het Museumplein in Amsterdam gaan, aldus de persverklaring. In die verklaring benadrukken de organisatoren van de stille tocht dat de tocht volledig los staat van de demonstratie zondag.

Bijeenkomst voor getuigen
Voor getuigen van de schietpartij organiseert de gemeente Amsterdam volgende week donderdag een bijeenkomst waar ze met elkaar kunnen praten over wat ze hebben meegemaakt. Politie en Slachtofferhulp zijn aanwezig om de getuigen te ondersteunen. Op de nog onbekende locatie in Amsterdam-West is plek voor maximaal honderd mensen.

Maandag opent de gemeente Amsterdam een speciaal telefoonnummer voor getuigen van het incident. Op het moment van de schietpartij was het druk met mensen die aan picknicken of aan het zonnen waren in het park.

© ANP 2020
stille tocht
bas van wijk
schietpartij
nieuwe meer
slachtofferhulp
amsterdam-west
badhoevedorp
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi