Israël nodigt leider Emiraten uit om naar Jeruzalem te komen

buitenland
15
17 aug '20
De Israëlische president heeft de feitelijke leider van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) uitgenodigd om Jeruzalem te bezoeken.

De landen maakten vorige week bekend dat ze hadden afgesproken normale diplomatieke betrekkingen aan te gaan, tot woede van veel Palestijnen. De Israëlische president Reuven Rivlin schreef op Twitter dat hij kroonprins Mohammed bin Zayed Al Nahyan een uitnodiging heeft gestuurd.

De kroonprins van Abu Dhabi, die de bijnaam MbZ heeft, wordt gezien als de machtigste man in de Emiraten. Rivlin sprak de hoop uit dat de overeenkomst tussen de landen zal leiden tot economische voordelen en meer stabiliteit in de regio.

De VAE is de eerste golfstaat die de relatie met Israël openlijk normaliseert. Andere moslimlanden in de regio hebben de banden met Israël volgens waarnemers de afgelopen jaren discreet al aangehaald. Dat heeft onder meer te maken met de gedeelde zorgen over nucleaire ambities van het sjiitische Iran, dat zaterdag verklaarde dat de VAE een "enorme fout" hebben gemaakt door met Israël in zee te gaan.

© ANP 2020
palestina
vae
emiraten
jeruzalem
israël
iran
reuven rivlin
mohammed bin zayed
abu dhabi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi