Bijenkorf Amsterdam dicht vanwege coronabesmettingen

algemeen
0
18 aug 19:26
De Bijenkorf in Amsterdam moet de deuren sluiten omdat medewerkers besmet zijn met het coronavirus.

De veiligheidsregio heeft besloten dat de winkel aan de Dam voorlopig dicht moet. Iedereen die recent bij De Bijenkorf in Amsterdam was en klachten heeft, wordt dringend geadviseerd zich te laten testen.

Volgens de veiligheidsregio zijn meerdere medewerkers van De Bijenkorf op verschillende afdelingen en verdiepingen positief getest op het coronavirus. Een aantal van hen was aan het werk toen zij besmettelijk waren.
De sluiting geldt voor veertien dagen, maar kan eerder worden opgeheven als het warenhuis de nodige maatregelen treft om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Bijvoorbeeld door personeel te laten testen of medewerkers van andere vestigingen in te zetten.

De GGD adviseert medewerkers die in de periode van 4 tot en met 18 augustus hebben gewerkt in De Bijenkorf veertien dagen in quarantaine te gaan.

De GGD en de Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland maken zich grote zorgen over het oplaaiende virus in de stad. Burgemeester Femke Halsema maakt dinsdagavond nadere maatregelen bekend om het aantal besmettingen tegen te gaan.

© ANP 2020
de bijenkorf
amsterdam
femke halsema
warenhuis
amstelland
dam
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi