Piloten RAM bereid deel salaris in te leveren om massaontslagen te voorkomen

marokko
1
19 aug 13:24
Piloten van de nationale luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc (RAM) zijn bereid een lager salaris te accepteren om een deel van het eerder aangekondigd ontslagplan te voorkomen.

Dat schrijft de Marokkaanse vereniging van piloten (AMPL) in een brief aan de luchtvaartmaatschappij. RAM kondigde onlangs aan zo'n 30% van het personeel te moeten ontslaan als gevolg van de coronacrisis. Naar schatting zullen 858 werknemers, worden ontslagen, waaronder 150 piloten.

De pilotenvereniging hoopt middels de salarisverlaging het ontslag van 140 RAM-medewerkers te kunnen voorkomen. Het gaat om 65 piloten, 59 stewardessen en 16 medewerkers van het grondpersoneel in Casablanca. De vereniging stelde ook voor de bonusregeling te bevriezen zolang de coronacrisis voortduurt.

Volgens cijfers uit 2018 zou de opschorting van bonussen de luchtvaartmaatschappij een besparing opleveren van 154 miljoen DH (€14 miljoen) voor cockpitpersoneel en 67 miljoen DH (€6,1 miljoen) voor grondpersoneel.

De piloten verwezen in de brief naar de recente troonrede van koning Mohammed VI waarin de vorst alle Marokkanen opriep zich aan te sluiten bij de inspanningen om de coronacrisis het hoofd te bieden en roepen de commissie van RAM op om solidair te zijn.

"We hebben herhaaldelijk geprobeerd RAM tegemoet te komen maar ze weigeren nog steeds elke vorm van overleg en dialoog, ondanks onze talrijke verzoeken", concludeerde de brief.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
royal air maroc
ram
salaris
ontslagen
piloten
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi