Netanyahu dreigt Palestijnse leiders te vermoorden

buitenland
0
19 aug '20
Israël heeft de afgelopen week het aantal luchtaanvallen geïntensiveerd en de blokkade van de Gazastrook verder aangescherpt

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft woensdag gedreigd Palestijnse leiders in de Gazastrook te vermoorden. "Hamas en de Islamic Jihad moeten beseffen dat hetgeen hen de vorige keer is overkomen nu verdubbeld en verdrievoudigd zal worden, inclusief het aantal doelwitten", zei Netanyahu, daarmee verwijzend naar de moord op een prominente commandant van Islamic Jihad in november vorig jaar.

Het Israëlische bezettingsleger heeft de afgelopen week de aanvallen op Gaza geïntensiveerd en de blokkade van de Gazastrook nog verder aangescherpt als reactie op de lancering van brandende ballonnen vanuit de Gazastrook.

Woensdag verbood Israël de invoer van brandstof in Gaza als onderdeel van de bestraffende maatregelen. Door het gebrek aan brandstof werd de enige energiecentrale in Gaza stilgelegd waardoor momenteel een ernstig tekort aan stroom heerst.

Netanyahu waarschuwde Hamas dat Israël elke brandgevaarlijke ballonnen als raket beschouwt. "We bombarderen Hamas al 11 nachten opeenvolgend en we zullen indien nodig nog veel meer doen", zei hij.

Een Egyptische veiligheidsdelegatie was twee dagen geleden in Gaza in een poging de wapenstilstand tussen Palestijnse facties en Israël te herstellen.

© MAROKKO.NL 2020
palestina
gazastrook
benjamin netanyahu
israel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi