Frankijk: PCR-test niet noodzakelijk voor Marokkaanse reizigers

marokko
0
20 aug '20
Mensen die naar Frankrijk willen reizen hoeven voor aanvang van hun vlucht geen PCR-test te hebben ondergaan

Dat meldt de Franse ambassade in Marokko woensdag. Het blijft "sterk aanbevolen" om wel een test uit te laten voeren, schrijft de ambassade op haar Facebook-pagina.

"Waar mogelijk wordt het sterk aanbevolen om PCR-tests uit te voeren alvorens vertrek. Het uitblijven van een PCR-test vormt tot op heden echter geen reden om de toegang tot het Franse grondgebied te weigeren", luidt de verklaring. De aankondiging is in tegenspraak met een eerdere aankondiging die minder dan 24 uur eerder werd gedaan.

Die eerdere verklaring veroorzaakte paniek onder reizigers omdat de Franse ambassade naliet aan te geven wanneer de maatregel van kracht zou gaan. Ook luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc (RAM) kon geen eenduidig antwoord geven aan reizigers die op het punt stonden Frankrijk te bezoeken. De luchtvaartmaatschappij had naar eigen zeggen geen officiële instructies ontvangen van de Franse autoriteiten.

Hoewel de grenzen nog steeds gesloten zijn voor toeristen, heeft Marokko reizen toegestaan voor Marokkaanse onderdanen. Marokkaanse autoriteiten eisen vooralsnog nog wel een actuele PCR-test en een serologische voor alle inkomende reizigers.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
frankrijk
coronatest
pcr-test
serologische test
reizigers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi