Marokko tekent overeenkomst met China voor vaccin tegen coronavirus

marokko
1
21 aug 10:41
Marokko heeft donderdag twee samenwerkingsovereenkomsten ondertekend met China National Biotec Group (CNBG) over klinische proeven voor een coronavaccin.

De ondertekeningsceremonie vond plaats via videoverbinding. De Marokkaanse minister van Volksgezondheid Khalid Ait Taleb, vertegenwoordigers van het Chinese laboratorium en de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita woonden de virtuele ceremonie bij.

In een reactie op de ondertekening van de twee overeenkomsten zei Bourita dat de twee deals de samenwerking tussen Rabat en Peking "consolideren en uitwerken".

Volgens de buitenlandminister bevatten de overeenkomsten drie punten. De eerste betreft de samenwerking van Marokko op het gebied klinische onderzoeken met het vaccin van CNBG's. "We hebben besloten om deze klinische proeven met het vaccin gezamenlijk uit te voeren, een ongekende primeur in de geschiedenis van Marokko.", zei Bourita. Het tweede en derde deel van de overeenkomst richten zich op de regionale en wereldwijde samenwerking tussen de twee landen.

De ondertekening van de overeenkomsten komt drie dagen nadat minister van Volksgezondheid Khalid Ait Taleb aankondigde dat het land zal deelnemen aan klinische proeven om voldoende voorraad van het vaccin te verkrijgen.

Middels deelname aan de proeven verzekert Marokko zich van zelfvoorziening met betrekking tot de productie van de COVID-19-vaccins.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
china
overeenkomst
coronavirus
vaccin
khalid ait taleb
cnbg
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi