China vaccineert sinds maand vitale beroepen

marokko
0
24 aug '20
China vaccineert sinds ruim een maand mensen met een vitaal beroep tegen het coronavirus, onder wie zorgverleners en douaniers.

Het hoofd van de Nationale Gezondheidscommissie, Zheng Zhongwei, heeft dat gezegd in een televisie-interview, meldt de South China Morning Post. Ze zei niet welk vaccin wordt gebruikt. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn er in totaal 170 verschillende vaccins tegen het coronavirus in ontwikkeling, maar die zijn geen van alle al goedgekeurd.

China heeft gekozen om eerst de mensen in te enten die het meeste kans lopen besmet te raken, zei Zheng. "De meeste besmettingen in China komen nu uit het buitenland, dus de douane-officieren lopen een hoog risico."

Uitbreiding
Het inentingsprogramma moet later worden verbreed naar mensen die werken in de transportsector en op markten waar levende dieren voor de consumptie worden verkocht, om zo tot groepsimmuniteit te komen.

Het hoofd van de gezondheidscommissie zei niet hoeveel mensen inmiddels een inenting hebben gehad, maar wel dat het programma wordt uitgebreid voordat de herfst en winter beginnen, wanneer een nieuwe besmettingsgolf zou kunnen ontstaan.

Klinische proeven in Marokko
De Marokkaanse regering heeft donderdag een overeenkomst getekend met China over de levering van een vaccin tegen het coronavirus. Als onderdeel van de overeenkomst gaat Marokko samenwerken met China National Biotec Group (CNBG) op het gebied klinische onderzoeken met het vaccin.

Bij de klinische proeven die naar verwachting komende week van start gaan worden vrijwilligers betrokken. Door de samenwerking met de Chinezen kan Marokko ervoor zorgen dat Marokkaanse burgers tot de eerste groep behoren die beschikt over het vaccin tegen het longvirus COVID-19. 

© ANP/Marokko.nl 2020
china
vaccin
coronavirus
who
vitaal beroep
marokko
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi