Graffitikunstenaar Banksy doneert aan reddingsschip vluchtelingen

buitenland
0
28 aug 13:34
De Britse graffitikunstenaar Banksy heeft geld gedoneerd aan een organisatie die bootvluchtelingen op de Middellandse Zee helpt met een reddingsschip, meldt de Britse krant The Guardian.

Vluchtelingen en migratie zijn een terugkerend thema in het werk van de guerrilla-artiest. Het schip Louise Michel, vernoemd naar een Franse feministische anarchist (1830-1905), pikte donderdag 89 personen op van zee, onder wie vier kinderen. De boot is versierd met een graffiti van een klein meisje dat een roze, hartvormige reddingsboei vasthoudt.

De Louise Michel voerde eerder al twee reddingsoperaties uit, waarbij 105 personen werden opgepikt en overgedragen aan de hulporganisatie Sea Watch. De bemanning van de Louise Michel bestaat uit Europese activisten met ervaring in zoek- en reddingsacties op zee.

Banksy, van wie de eigenlijke identiteit geheim is, staat bekend om zijn geëngageerde kunst waarin hij maatschappijkritiek levert op onder meer de vluchtelingencrisis en het kapitalisme. Zijn kunstwerken duiken op op allerlei openbare plekken in steden over de hele wereld. Een werk waarin apen in het Britse parlement zijn afgebeeld, leverde vorig jaar 12 miljoen dollar op bij een veiling.

© ANP 2020
frankrijk
hulporganisatie
europa
kunst
veiling
verenigd koninkrijk
banksy
middellandse zee
krant
vluchtelingen
donatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi