Marokko: 157 relschoppers opgepakt tijdens vieringen Ashoura (video)

marokko
0
30 aug '20
Bij de gewelddadigheden op de vooravond van de tiende dag van de islamitische maand Muharram raakten 28 agenten gewond.

De politie in Marokko heeft 157 mensen gearresteerd, onder wie minderjarigen, voor hun betrokkenheid bij rellen en vernielingen tijdens Ashoura-vieringen zaterdagavond, dat meldt de nationale veiligheidsdienst DGSN.


Personen die bij de rellen betrokken waren - grotendeels tieners en jonge mannen - veroorzaakten verwondingen onder beveiligingspersoneel tijdens het gooien met stenen en het afsteken van vuurwerk.

De rellen veroorzaakten ook schade aan openbare eigendommen, waaronder acht auto's van aanwezige ordediensten en aan een aantal voertuigen van omwonenden.

Volgens de politieverklaring heeft de politie-operatie geleid tot de inbeslagname van tientallen autobanden die zouden worden gebruikt bij het aansteken van branden. Ook is veel vuurwerk in beslag genomen.

Video's en foto's van de schermutselingen worden breed verspreid op sociale netwerken. Beelden laten meerdere branden zien in de hoofdstad Rabat, evenals beschadigde auto's in de wijk Yaacoub El Mansour.

In de afgelopen week hebben de autoriteiten de annulering van festiviteiten rondom Ashoura aangekondigd als gevolg van verslechterende epidemiologische situatie in het land.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
rabat
ashoura
rellen
dgsn
arrestaties
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi