Saoedi-Arabië ontslaat twee koninklijke leden wegens corruptie

buitenland
0
1 sep '20
Twee leden van de koninklijke familie en vier functionarissen van het Ministerie van Defensie zijn doorverwezen naar een corruptieonderzoek

Dat meldt het staatspersbureau SPA dinsdag in een verklaring. Een koninklijk besluit ontsloeg prins Fahd bin Turki bin Abdulaziz Al Saud van zijn positie als bevelhebber van de gezamenlijke troepen in de door Saoedi-Arabië geleide coalitie in Jemen, en zijn zoon prins Abdulaziz bin Fahd van zijn positie als plaatsvervangend gouverneur van de provincie Al-Jawf.

De twee, samen met vier functionarissen van het ministerie van Defensie, werden doorverwezen naar een onderzoek naar vermoedelijke niet-gefiatteerde financiële transacties bij defensie.

Volgens het persbericht kwam de beslissing op bevel van een anticorruptiecomité, gevormd door kroonprins Mohammed bin Salman.

In 2017 beval Mohammed bin Salman de arrestatie van tientallen koninklijke leden, ministers en zakenlieden in een anticorruptiecampagne en hield hij hen vast in het Ritz-Carlton hotel wegens vermeende corruptie.

De meesten van hen werden later vrijgelaten nadat ze niet nader gespecificeerde financiële schikkingen hadden getroffen met de autoriteiten.

© MAROKKO.NL 2020
saoedi-arabie
koninklijke familie
ontslag
corruptieonderzoek
mohammed bin salman
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi