Marokko: Nog meer arrestaties onder Hirak-Jerada activisten

marokko
0
2 sep '20
Het aantal arrestaties onder demonstranten in Jerada is opgelopen tot tien.

De demonstraties in de nasleep van het fatale ongeluk van een medewerker van een mijnbouwbedrijf in Jerada heeft tot dusver geresulteerd in de arrestatie van tien activisten.

De groep mannen kwam in opstand nadat plaatsgenoot Mehdi Bellouch kwam te overlijden in één van de kolenputten in de regio. Het slachtoffer was werkzaam bij een mijnbouwbedrijf en verongelukte met zijn broer nadat de mijn waarin zij werkten instortte. Mehdi overleed aan zijn verwondingen, zijn broer raakte gewond.

De dood van Bellouch veroorzaakte veel woede bij de lokale bevolking die in grote getale bij het lokale ziekenhuis bijeenkwam om verhaal te halen. Het vreedzame protest escaleerde nadat de groep vernam dat het slachtoffer spoedig zou worden begraven. De politie werd ingeschakeld om de rust te bewaken.

Eind augustus werden al zeven mensen veroordeeld tot gevangenisstraffen uiteenlopend van twee maanden tot één jaar. De groep mannen werd verdacht van het houden van een 'ongeoorloofd protest' en het 'schenden van de noodtoestand'.

Naast de gevangenisstraffen zijn ook geldboetes opgelegd variërend van 500 tot 5.000 DH.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
hikra
mehdi bellouch
mijnbouwbedrijf
kolenputten protest
mijn
instorting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi