Coronacrisis in Casablanca: 500 auto's op straat gedumpt door eigenaren

marokko
0
2 sep '20
De voertuigen werden soms midden op straat achter gelaten en zijn door de autoriteiten weggesleept omdat deze het verkeer verstoorden.

De politie in Casablanca heeft sinds de uitbraak van het coronavirus zo'n 500 voertuigen geïdentificeerd waarvan wordt vermoed dat deze zijn achtergelaten door de eigenaar.

Gedurende de vier maanden durende landelijke lockdown ondervonden veel automobilisten moeilijkheden bij het betalen van rekeningen zoals de autoverzekering, onderhoud, reparaties, aflossing en brandstof.

Ondanks de maatregelen om burgers tijdelijk te ontlasten, zoals uitstel van betaling van kredieten en verzekeringen, hadden velen alsnog moeite om aan de financiële verplichtingen te voldoen.

Volgens een woordvoerder van een verzekeringsbedrijf zijn het vooral ondernemers die lijden onder de coronacrisis. Bedrijven die zich bezig houden met personenvervoer of actief zijn in de reisbranche zijn het zwaarst getroffen. Ook autoverhuurbedrijven konden door het gebrek aan inkomsten niet meer rondkomen.

De autoriteiten zijn een onderzoek gestart om de omstandigheden vast te stellen waarin deze auto's door hun eigenaren zijn achtergelaten. De voertuigen zijn overgebracht naar het politiedepot in Hay Hassani.

Nu maar hopen dat dit politiedepot niet in de fik vliegt.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
casablanca
auto
coronavirus
crisis
politiedepot
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi