Meerderheid Nederlanders voor vrijspraak Wilders

algemeen
42
3 sep 16:19
Een meerderheid van de Nederlanders vindt dat Geert Wilders moet worden vrijgesproken voor zijn 'minder Marokkanen'-uitspraak.

Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction dat is uitgevoerd in opdracht van het programma Dit vindt Nederland! van SBS. 55 procent van de ondervraagden vindt dat de PVV'er vrijspraak verdient, omdat politici een grote vrijheid van meningsuiting moeten hebben.

Zo'n 35 procent is het daarmee oneens en 11 procent heeft geen mening. 46 procent van de ondervraagden is van mening dat Wilders in 2014 te ver ging met zijn 'minder Marokkanen'-toespraak.

Een deel vindt dus dat hij evengoed moet worden vrijgesproken, omdat hij een politicus is.

Wilders is opgetogen over de resultaten van de enquête. "Geweldig nieuws dat een meerderheid van Nederland kiest vóór de waarheid, vóór de vrijheid van meningsuiting en tégen politieke processen", laat hij het programma weten.

Ruim zes jaar na de omstreden 'minder Marokkanen'-uitspraak doet het hof vrijdag uitspraak in het proces tegen Geert Wilders. Het proces duurde langer dan gebruikelijk door onder meer steeds nieuw ingebrachte stukken en een wraking.

© ANP 2020
pvv
enquête
geert wilders
minder-marokkanen
proces
racisme
discriminatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi