Larache: Nieuw snelwegproject nabij badplaats Lixus ingehuldigd

marokko
0
3 sep '20
De autoriteiten in de provincie Larache hebben woensdag de nieuwe snelweg in de regio Lixus geopend

Transportminister Abdelkader Aamara en Minister van Toerisme Nadia Fettah Alaoui waren medevoorzitters van de inhuldigingsceremonie van de kruising en de afrit naar badplaats Lixus, op de snelweg Tanger-Rabat, ten hoogte van Larache.

Minister Amara omschreef het nieuwe kruispunt als "belangrijk". Het nieuwe knooppunt biedt directe toegang tot de badplaats Lixus en een tweede toegangspunt voor de noordelijke stad Larache. Het project kostte ruim 150 miljoen DH (€13,7 miljoen) en nam 32 maanden in beslag.

De nieuwe infrastructuur omvat een viaduct, vijf bouwwerken waaronder een viaduct met voorgespannen liggers, tweemaal een tweebaansweg over een lengte van ongeveer 1,6 kilometer, 3 kilometer aan opritten en toegangsinfrastructuur, evenals een tolstation met een capaciteit van 15.000 voertuigen per dag.

Het project maakt deel uit van de aanpak van de regering om de infrastructuur te verbeteren en het nationale toerisme te ondersteunen door de toegang tot toeristische gebieden te verbeteren.

In juli kondigde minister Aamara aan dat het Ministerie van Uitrusting van plan is om de komende tien jaar een jaarlijks budget van 40 miljard DH (€3,6 miljard) te investeren in infrastructuurprojecten.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
larache
lixus
autoroute
snelweg
abdelkader aamara
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?