Zeven agenten geschorst na dood van zwarte arrestant in VS

buitenland
0
4 sep 6:23
Zeven politieagenten in de stad Rochester in de staat New York die waren betrokken bij een fatale aanhouding van een zwarte man zijn op non-actief gesteld.

Daniel Prude werd eind maart aangehouden en overleed een week later aan de gevolgen van verstikking. Bij zijn arrestatie had Prude een kap over zijn hoofd en werd hij door agenten tegen de grond gedrukt.

De zaak leidde pas deze week tot commotie, nadat beelden van de aanhouding werden gepubliceerd. Zijn familie had de beelden van een bodycam verkregen met een beroep op regels over openbaarheid van informatie. De familie had al opgeroepen tot maatregelen tegen de betrokken agenten.

Honderden vreedzame demonstranten waren donderdag op Times Square in New York op de been vanwege de dood van Prude. Ze eisten gerechtigheid voor de zwarte man.

De gouverneur van New York, Andrew Cuomo, noemde de beelden van de arrestatie "zeer verontrustend" en zei donderdag dat hij "volledig vertrouwen" had dat het onderzoek van de procureur-generaal zou "verzekeren dat gerechtigheid zal geschieden".

© ANP 2020
verenigde staten
andrew cuomo
politiegeweld
new york
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi