Olieprijzen gedaald naar laagste niveau in een maand

economie
0
4 sep '20
De olieprijzen gingen vrijdag hard omlaag, waarbij de prijs van Amerikaanse olie voor het eerst in een maand tijd onder de 40 dollar per vat dook.

De daling volgt op een uitverkoop op de aandelenbeurzen op Wall Street en de in waarde stijgende dollar. Ook zijn er zorgen op de oliemarkt over het toenemende aantal coronabesmettingen in veel landen, waardoor de vraag naar olie weer onder druk kan komen te staan.

De prijs van een vat Amerikaanse olie (van 159 liter) werd in New York meer dan 4 procent goedkoper op 39,71 dollar en Brentolie zakte 3,3 procent tot 42,61 dollar per vat. Daarmee liggen de olieprijzen op koers voor de slechtste week sinds juni.

Door de sterkere dollar wordt het voor handelaren met andere valuta duurder om olie te kopen en zwakt de vraag dus af. Daarnaast zijn grote olieproducenten verenigd in oliekartel OPEC en bondgenoten als Rusland bezig de productie te verhogen, wat zorgt voor groter aanbod op de oliemarkt.

Kenners wijzen verder op het feit dat Amerikanen afgelopen zomer veel minder uitstapjes hebben gemaakt met de auto, wat normaal gesproken een geliefde bezigheid is in de Verenigde Staten. Maar vanwege het coronavirus en de beperkende maatregelen tegen de virusuitbraak werden veel minder tochtjes met de auto gemaakt door Amerikanen, met dus minder vraag naar brandstof.

© ANP 2020
verenigde staten
new york
opec
olieprijs
rusland
wall street
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi