Opnieuw onrustig in Rochester (VS), drie agenten gewond

buitenland
7
5 sep 18:13
In de Amerikaanse stad Rochester in New York is het vrijdagnacht (lokale tijd) opnieuw tot een aanvaring gekomen tussen demonstranten en de politie.

Drie agenten raakten gewond toen betogers tegen racisme en politiegeweld met stenen gooiden en vuurwerk afstaken in het centrum van de stad. Ook een bushokje ging in vlammen op en restaurants moesten het ontgelden. De politie zette op haar beurt pepperspray en traangas in. Zeker elf mensen zijn gearresteerd, meldt ABC.

Volgens de televisiezender waren er ook tegendemonstraties. En er zou tweemaal met een auto zijn ingereden op een groep mensen. Op een filmpje is te zien dat een automobilist mogelijk iets van pepperspray op betogers spuit.

In Rochester is het sinds enkele dagen onrustig. Deze week kwamen er beelden naar buiten van een fatale aanhouding van een zwarte man in maart. Daarvoor zijn donderdag zeven agenten op non-actief gesteld.

Daniel Prude werd eind maart aangehouden en overleed een week later aan de gevolgen van verstikking. Bij zijn arrestatie kreeg Prude, die naakt was en schijnbaar onder invloed van drugs, een kap over zijn hoofd en werd hij door agenten tegen de grond gedrukt.

Zijn familie had de beelden van een bodycam verkregen met een beroep op regels over openbaarheid van informatie.

© ANP 2020
verenigde staten
new york
rochester
rellen
politiegeweld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi