India wereldwijd op plek 2 qua coronabesmettingen

buitenland
0
7 sep '20
India heeft maandag Brazilië ingehaald en staat nu wereldwijd op plaats twee wat betreft het aantal coronabesmettingen.

Dat blijkt uit tellingen van het Franse persbureau AFP. In het land zijn 4,2 miljoen ziektegevallen geregistreerd sinds het begin van de uitbraak, blijkt uit gegevens van het ministerie van Volksgezondheid. In Brazilië zijn tot nu toe 4,12 miljoen inwoners geïnfecteerd geraakt, de Verenigde Staten telt er 6,25 miljoen.

India heeft 71.642 coronadoden geregistreerd, minder dan de 126.203 in Brazilië en 188.540 in de VS. Veel experts zeggen echter dat India niet genoeg mensen test en dat de werkelijke cijfers veel hoger kunnen zijn.

Wereldwijd
Desondanks boekte India een recordaantal bevestigde besmettingen in één dag, 90.632, het hoogste aantal ter wereld. Daarmee zou het aantal besmettingen wereldwijd boven de 27 miljoen zijn gekomen. Het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk veel hoger, onder meer omdat er niet overal op dezelfde manier wordt getest.

De oplopende cijfers weerhielden het Zuid-Aziatische land er niet van na zes maanden de metrolijnen te heropenen. Passagiers dragen wel mondmaskers, kunnen slechts een deel van de stoelen gebruiken en moeten eerst hun temperatuur laten meten.

Ondanks waarschuwingen dat India meer besmettingsgevallen kan gaan tellen dan de Verenigde Staten, is het land de economie weer gestaag aan het opstarten.

© ANP 2020
india
brazilië
pandemie
coronavirus
besmettingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi