Buitenlandse reizigers weer welkom in Marokko

marokko
24
7 sep '20
Buitenlanders die Marokko willen bezoeken zijn weer welkom onder voorwaarde dat aantoonbaar kan worden gemaakt dat ze in een hotel zullen verblijven

De woordvoerder van de Marokkaanse Ondernemingsvereniging (CGEM) Chakib Alj heeft zondag aangekondigd dat het ministerie van Buitenlandse Zaken "gunstig" heeft gereageerd op hun verzoek om de grenzen van het land te heropenen, meldt nieuwsdienst Medias24.

Volgens Alj hebben de versoepelde maatregelen enkel betrekking op buitenlanders voor wie momenteel geen visumplicht geldt. Ook moeten reizigers die Marokko willen bezoeken nog steeds 48 uur voor vertrek een coronatest ondergaan.

Royal Air Maroc
De Marokkaanse nationale luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc (RAM) heeft vlak na de aankondiging van CGEM het nieuws bevestigd dat visumvrije buitenlanders Marokko mogen betreden. De uitzondering geldt voor mensen die in het land zijn op uitnodiging van een Marokkaanse onderneming of met een bevestigde hotelreservering, meldt RAM op Twitter.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nog geen verklaring vrijgegeven over het besluit. De aankondigingen van zondag van CGEM en RAM suggereren echter dat het land op schema ligt inzake de geleidelijke heropening van haar grenzen.

Marokko versoepelde eind juni de coronamaatregelen en half juli werden de grenzen geopend voor buitenlanders die er weg willen en Marokkanen die willen terugkeren. De heropening van de grens was vooralsnog beperkt. Reizigers richting Marokko moesten eerst een coronatest doen en het resultaat aan kunnen tonen.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
hotel
toerisme
reizen
inreisverbod
coronaversoepeling
royal air maroc
ram
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?