VN lovend over 'constructieve rol' Marokko bij conflict in Libië

marokko
0
7 sep '20
De Verenigde Naties (VN) heeft tevredenheid geuit over de inspanningen van Marokko om te komen tot een ​​vreedzame oplossing voor de crisis in Libië.

Stephan Dujjaric, de woordvoerder van de secretaris-generaal van de VN, meldde in een verklaring dat VN-chef Antonio Guterres alle initiatieven steunt die de vredesinspanningen in Libië stimuleren.

In de Marokkaanse kustplaats Bouznika vond van 6 tot 7 september een Libische dialoog plaats tussen delegaties van de Hoge Raad van State en het parlement van het Libische Tobruk. De bijeenkomst was bedoeld om het staakt-het-vuren van 20 augustus te behouden en de vredesinspanningen in de regio te bevorderen.

VN-functionaris Dujjaric benadrukte dat Marokko een "constructieve rol" speelt en heeft bijgedragen aan de inspanningen van de VN om tot een vreedzame oplossing van het Libische conflict te komen. De VN heeft volgens Dujjaric het volste vertrouwen in het Bouznika-dialooginitiatief in Marokko. 

Dujjari herinnerde tevens aan de ondertekening van het Libische Politieke Akkoord in 2015 in Skhirat en noemde het akkoord het bewijs van de vastberadenheid van Marokko om samen met de VN tot een oplossing te komen voor de Libische crisis. 

Ook de Arabische Liga en de Gemeenschap van Sahel-Saharaanse staten (CEN-SAD) hebben verklaringen afgelegd waarin steun wordt betuigd aan het initiatief van Marokko. CEN-SAD zegt de Bouznika-dialoog met "bijzondere aandacht" te volgen.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
bouznika
libië
verengide naties
sahel
conflict
skhirat
antonio guterres
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?