Jonge migranten uit Moria overgevlogen naar vasteland

buitenland
0
10 sep '20
De Griekse autoriteiten hebben een eerste groep minderjarige, alleen reizende vluchtelingen uit het door brand verwoeste kamp Moria naar het vasteland gebracht.
Het ging om 165 jongeren die met een vliegtuig vanuit het eiland Lesbos naar Thessaloniki werden gevlogen. In de loop van donderdag worden nog eens 240 jongeren naar het vasteland gebracht.

Duizenden mensen brachten de eerste nacht na de branden die woensdag het grootste deel van het kamp in de as legden, door in de open lucht op de straten rond het kamp. De politie gebruikte traangas om jeugdige migranten tegen te houden die naar de hoofdstad Mytilene wilden gaan. Enkele migranten bekogelden de politie met stenen.

Vervangende huisvesting
De Griekse regering zoekt intussen naarstig naar vervangende huisvesting voor de migranten uit het verwoeste kamp. De asielzoekers worden onder meer ondergebracht op schepen.

De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen liet eerder woensdag weten maximaal duizend mensen te willen opnemen, als dat onderdeel is van een breder "Europees totaalconcept". Maar op steun van de Nederlandse regering hoeft de deelstaat niet te rekenen

In het grootste vluchtelingenkamp van Europa zaten meer dan 12.000 mensen, veel meer dan de 2800 waar het kamp voor bedoeld was. Tijdens de nachtelijke branden sloegen duizenden migranten op de vlucht. Er raakte voor zover bekend niemand ernstig gewond.
© ANP 2020
griekenland
mytilini
moria
immigratie
lesbos
thessaloniki
vluchtelingenkamp
brand
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi