'Merkel en Macron willen 400 kinderen uit Moria overnemen'

buitenland
6
10 sep '20
De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron zijn het eens geworden over het ophalen van in totaal 400 minderjarigen die onbegeleid vastzaten in het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos.
Merkel heeft dat donderdag gezegd. Ze liet weten dat de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis om het opnemen van minderjarigen had gevraagd.

Macron en Merkel willen bij het opnemen van de minderjarige migranten samenwerken met andere EU-landen. Over het aantal op te nemen jongeren liet Merkel zich niet uit. Het Duitse persbureau DPA meldde op basis van ingewijden dat het om 400 minderjarigen gaat.

Hoe de verdeling er precies uit komt te zien is nog onduidelijk. Volgens DPA zijn de onderhandelingen met andere landen nog bezig.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas liet eerder al weten dat hij samen met behulpzame EU-landen zo snel mogelijk steun wil bieden aan Griekenland, waaronder het opnemen van asielzoekers. Het Nederlandse kabinet meldde donderdag dat het bereid is 100 asielzoekers op te vangen die dakloos zijn geraakt na de verwoestende brand in Moria.

Het overvolle vluchtelingenkamp Moria met bijna 13.000 ontheemden ging woensdagochtend voor het grootste deel in vlammen op. Voor zover bekend vielen er geen gewonden.
© ANP 2020
europese unie
duitsland
frankrijk
griekenland
immigratie
moria
emmanuel macron
angela merkel
vluchtelingenkamp
brand
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi