Marokko: Terreurcel ontmanteld in Tanger en Rabat

marokko
34
10 sep '20
De gerechtelijke politie (BCIJ) heeft donderdag een terreurcel ontmanteld die actief was in Tanger, Temara en Tiflet, nabij Rabat

De operaties werden gelijktijdig uitgevoerd in de drie steden. Op beelden is te zien dat BCIJ-voertuigen een gebouw omsingelen in de wijk 'Koura 1' in Temara.

BCIJ arresteerde vijf verdachten tussen de 29 en 43 jaar oud voor hun betrokkenheid bij de terreurcel. De verdachten verzetten zich tegen de arrestatie.

Volgens TV-zender 2M was ook het hoofd van de inlichtingen-, en veiligheidsdiensten DGSN en DGST Abdellatif El Hammouchi aanwezig bij de politie-operatie in Temara.

De politie heeft meerdere voorwerpen in beslag genomen waaronder chemische vloeistoffen en poeders waarvan wordt vermoed dat ze worden gebruikt bij de productie van explosieven. De materialen zijn voor onderzoek overgebracht naar het laboratorium.

Ook werden meerdere wapens, geweerpatronen, messen, communicatieapparatuur en gezichtsmaskers in beslag genomen. BCIJ vermoedt dat de verdachten van plan waren terreuraanslagen uit te voeren in Marokko.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
tanger
rabat
temara
tiflet
bcij
terreurcel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi