Al-Qaeda dreigt met nieuwe aanslag op Charlie Hebdo

buitenland
4
11 sep '20
Terreurorganisatie al-Qaeda heeft het satirische weekblad Charlie Hebdo gedreigd met een nieuwe aanslag.

Dat meldt het Amerikaanse kennisinstituut SITE, dat jihadistische terreurgroepen in de gaten houdt. Het Franse blad publiceerde vorige week opnieuw cartoons van de profeet Mohammed (saws) vanwege de start van het proces over de aanslag in 2015, die aan twaalf mensen het leven kostte.

Al-Qaeda waarschuwde in zijn eigen blad dat het een fout is te denken dat de aanslag "eenmalig" zou zijn. Het dreigement stond in een Engelstalige versie die verder in het teken stond van de aanslagen van 11 september in de Verenigde Staten van 19 jaar geleden.

Volgens al-Qaeda heeft de Franse president Emmanuel Macron "groen licht" gegeven voor herpublicatie van de cartoons en kan hij "eenzelfde boodschap" tegemoetzien als zijn voorganger François Hollande die destijds president was.

De broers Chérif en Saïd Kouachi schoten op 7 januari 2015 redactieleden van Charlie Hebdo dood, nadat het blad de tekeningen had geplaatst.

Zij werden later gedood door de politie. De aanslag is opgeëist door een zusterorganisatie van al-Qaeda die vooral in Jemen actief is.

© ANP/Marokko.nl 2020
al qaida
frankrijk
emmanuel macron
cartoon
charlie hebdo
terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi