Schoolbesturen kopen commerciële coronatests voor juf en meester

algemeen
0
14 sep 12:47
Tientallen schoolbesturen hebben coronatests van commerciële aanbieders gekocht omdat leerkrachten lang moesten wachten op een plekje bij de GGD.

Dat zegt de PO-raad, de sectororganisatie voor het primair onderwijs. De organisatie denkt dat het er minstens vijftig zijn. Bij de VO-raad, de vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs, zou het ze niet verbazen als scholen zich wenden tot commerciële aanbieders. Precieze gegevens zijn daar niet, maar het is wel bekend dat er sprake van is.

Volgens de zegsman van de PO-raad is een test van circa 100 euro nog altijd flink goedkoper dan een paar dagen een zzp'er als vervanger voor de klas te zetten, terwijl de oorspronkelijke leerkracht thuis zit te wachten op een test.

Kinderopvang
De PO-raad benadrukt blij te zijn met de voorrang voor onderwijzers en denkt dat het kiezen voor commerciële aanbieders daardoor snel zal afnemen. De organisatie hoopt dat ook werknemers van andere sectoren, zoals met name de kinderopvang, voorrang krijgen.

Kinderopvangcentra krijgen hun personele bezetting niet meer rond doordat ook hun medewerkers met corona-achtige klachten thuiszitten te wachten op de uitslag van hun coronatest. Dat zeiden de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang en de Brancheorganisatie Kinderopvang vorige week.

© ANP 2020
onderwijs
freelance
coronatest
wachttijd
ggd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi