Larache: Man opgepakt voor aanranding minderjarig meisje (9)

marokko
1
14 sep 17:08
De politie in Larache heeft zaterdag een man aangehouden op verdenking van het aanranden van zijn 9-jarige stiefdochter

De zaak kwam aan het licht nadat de moeder van het slachtoffertje aangifte deed van de vermeende aanranding. De man is opgepakt en de politie onderzoekt de zaak.

De arrestatie in Larache komt op hetzelfde moment dat het land rouwt om de 11-jarige Adnane Bouchouf. Agenten vonden vrijdagavond het levenloze lichaam van Adnane op een steenworp afstand van zijn ouderlijk huis.

Een 24-jarige rechtenstudent werd gearresteerd, bekende zijn misdaden en leidde de politie naar de plek waar hij het lichaam van Adnane had begraven. Een dag later werden drie andere verdachten opgepakt omdat ze vermoedelijk op de hoogte waren van het misdrijf en deze niet hebben gemeld bij de autoriteiten.

Zaterdag werd in Tanger eveneens een man opgepakt voor de vermeende ontvoeringspoging van een 11-jarig kind. De 36-jarige verdachte bouwde een online relatie op met het kind en wist zijn slachtoffer te overtuigen een fysieke afspraak te maken.

Toename zedendelicten
Volgens Mohamed Belmehidi van de nationale mensenrechtenvereniging is in Marokko een zorgwekkende toename zichtbaar van het aantal zedendelicten zoals aanrandingen en verkrachtingen. Bij een groot deel van de zedendelicten zijn kinderen het slachtoffer. Exacte cijfers zijn moeilijk te achterhalen omdat ouders vaak weigeren aangifte te doen en de zaak liever geheim houden.

Volgens Belmehidi is het belangrijk dat dergelijke zaken aan het licht blijven komen om het fenomeen uit de taboe-sfeer te halen. Belmehidi legt uit dat slachtoffers van zedendelicten zich anders onrechtmatig behandeld voelen door de samenleving en de rechterlijke macht. Slachtoffers hebben hulp nodig, anders bestaat volgens Belmehdi de kans dat slachtoffers op latere leeftijd zelf dader worden.

In Marokko wordt geschokt en met veel afschuw gereageerd op de aanhoudingen. In het land wordt massaal opgeroepen tot de doodstraf voor de moordenaar van Adnane. Op onder meer Facebook en Change.org zijn petities gestart die als doel hebben een miljoen handtekeningen in te zamelen en daarmee op te roepen tot de executie van de vermeende pedofiel.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
larache
aanranding
pedofiel
stiefdochter
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi