Levenslang voor Israëlische kolonist voor drievoudige moord op jong Palestijns gezin

buitenland
1
14 sep 18:24
Een Israëlische rechtbank veroordeelde maandag een joodse kolonist tot levenslange gevangenisstraf

De 26-jarige Amiram Ben-Uliel werd eerder al schuldig bevonden voor de brandstichting in 2015 waarbij een Palestijnse baby en zijn ouders op de bezette Westelijke Jordaanoever levend werden verbrand. De Israëlische krant Jerusalem Post meldt dat het verdedigingsteam van de koloniserende terrorist in beroep gaat bij het Israëlische Hooggerechtshof.

De Joodse extremist gooide in juli 2015 molotovcocktails bij het gezin naar binnen in Douma, een Palestijns dorp tussen Nablus en Ramallah, op de Westelijke Jordaanoever. Het gebied wordt sinds 1967 illegaal door Israël bezet.

De 18 maanden oude Ali Dawabcheh werd levend verbrand in zijn slaap. Vader Saad en moeder Riham Dawabcheh overleden enkele dagen daarna in het ziekenhuis. Alleen zijn broer Ahmed, toen vier jaar oud, overleefde de moordaanslag.

Nasr Dawabsheh, die namens de familie sprak, zei tegen persbureau Anadolu dat de uitspraak "niet genoeg" is. Hij merkte op dat het gezin naar het Israëlische Hooggerechtshof zou gaan om te eisen dat de kolonist het Israëlische staatsburgerschap wordt ontnomen en dat zijn huis wordt gesloopt.

"De bezettende staat Israël stelt een huis veilig voor de kolonist die in een illegale nederzetting is gebouwd op particulier Palestijns land, van waaruit hij zijn terreurdaden voorbereidde", voegde hij eraan toe, verwijzend naar de Esh Kodesh-nederzetting, nabij de Palestijnse stad Douma.

© Anadolu 2020
israel
palestina
moord
levenslang
amiram ben-uliel
douma
ali dawabcheh
saad dawabcheh
riham dawabcheh
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi