Koning Mohammed VI condoleert nabestaanden Adnane Bouchouf

marokko
24
14 sep 22:01
De koning heeft een dua (smeekbede) verricht voor Adnane en de ouders van het slachtoffer veel geduld en troost toegewenst.

Koning Mohammed VI heeft maandag zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden van Adnane, de 11-jarige jongen die vorige week in Tanger werd ontvoerd, verkracht en vermoord.

In zijn persoonlijk boodschap veroordeelde de koning de brute moord op het kind en betuigde hij zijn medeleven en condoleances aan de familie van het slachtoffer. 

Agenten vonden vrijdagavond het levenloze lichaam van Adnane nabij zijn ouderlijk huis. Een 24-jarige rechtenstudent werd geïdentificeerd aan de hand van bewakingsbeelden van een nabijgelegen winkel. Na zijn arrestatie bekende hij zijn gruweldaden en leidde hij de politie naar de plek waar hij het lichaam van Adnane had begraven.

De brute moord op Adnane heeft de vraag doen rijzen of de doodstraf opnieuw moet worden toegepast in Marokko. In heel het land wordt massaal opgeroepen tot de doodstraf voor de vermeende pedofiel en moordenaar. Een online petitie (Facebook Event) waarin de executie van de verdachte wordt geëist, telt op dit moment meer dan 634.000 deelnemers.

Voorgeleidt
Het proces voor de moord op Adnane begon maandag bij het gerechtshof in Tanger. De hoofdverdachte en drie medeplichtigen werden vandaag voor het eerst voorgeleidt. De zaak is doorverwezen naar de onderzoeksrechter.

Het proces zal naar verwachting worden verlengd, zoals doorgaans het geval is bij moordonderzoeken. Het kan weken, zo niet maanden, duren voordat de ouders en nabestaanden de definitieve beslissing van de rechtbank kunnen horen.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
mohammed vi
condoleances
adnane bouchouf
pedofiel
slachtoffer
verkrachting
moord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi