Fez: Politieagent gearresteerd voor exploiteren illegaal shisha-café

marokko
0
15 sep 14:00
De politie in Fez heeft maandag zes verdachten gearresteerd, waaronder een politieagent, voor het overtreden van de noodtoestand en het uitbaten van een illegaal shisha (waterpijp) café.

Bij de politieoperatie werden maandag twee waterpijpcafés bezocht na signalen dat de horecagelegenheden de maatregelen tegen het coronavirus zouden schenden, meldt de nationale veiligheidsdienst DGSN in een verklaring.

In de cafés werden 15 en 10 klanten aangetroffen. De gasten droegen geen mondkapje en hielden niet voldoende fysieke afstand.

Klanten van beide cafes kregen een geldboete opgelegd ter hoogte van 300 DH (€27) wegens het niet dragen van het verplichte mondkapje. De arrestanten zullen voor de rechter moeten verschijnen.

Tot de arrestanten behoort een politieagent die manager is van de twee café's. De overige arrestanten zijn medewerkers en een mede-eigenaar.

De arrestaties van maandag maken deel uit van geïntensiveerde politiecampagnes om ervoor te zorgen dat bedrijven - met name restaurants en cafés - voldoen aan de veiligheidsvoorschriften tegen het longvirus COVID-19. Bij de onaangekondigde inspecties komen vaak schendingen aan het licht.

Een soortgelijke operatie vond eind augustus plaats in Casablanca en leidde tot de sluiting van verschillende populaire restaurants en cafés langs de kustlijn van Ain Diab. De restaurants bleven meer dan een week gesloten en de eigenaren moesten forse boetes betalen.

In Fez, Casablanca en andere steden gelden momenteel aangescherpte coronavoorschriften. Lokale autoriteiten hebben openingstijden voor winkels en horeca beperkt. Ook geldt in grote delen van de steden een avondklok.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
horeca
coronavirus
lockdown
politie
coronaboete
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi