EXCLUSIEF: 'Ihattaren wil Marokko-switch, na mislopen Oranje-debuut'

marokko
65
15 sep 19:11
Zijn weinig 'perspectiefvolle' oproep voor het grote Oranje zou de directe aanleiding zijn geweest voor twijfel bij Mohammed Ihattaren.

Het heeft er alle schijn van dat de inmiddels 18-jarige basiskracht van PSV zijn zinnen heeft gezet op een interlandcarrière bij de Marokkaanse voetbalbond FRMF. Het nieuws wat onze redactie dinsdagavond bereikte, gebracht door een goed ingevoerde bron in dit geheel.

Het charme-offensief wat de KNVB, bij monde van voormalig bondscoach Ronald Koeman november vorig jaar had ingezet, daar was de afgelopen interlandperiode weinig van terug te zien. Zo beaamt dus ook de hoofdrolspeler in deze inmiddels tot soap verwordende kwestie.

Het uitblijven van een debuut namens de hoofdmacht van Oranje (red. UEFA Nations League-ontmoetingen tegen respectievelijk Polen en Italië) was tegen het zere been van de man die zich met name vorig seizoen ontpopte tot een onbetwiste basiskracht namens de Eindhovenaren. 

Ihattaren mogelijk aanwezig tegen Senegal én DR Congo
Mocht het jeugdproduct van de 24-voudig landskampioen snel beslissen, dan kan Ihattaren mogelijkerwijs begin oktober zijn opwachting maken namens het rood en groen van Marokko.

Het nog te vormen collectief van de Bosnische bondscoach Vahid Halilhodžić neemt het dan namelijk in een vriendschappelijk treffen op tegen respectievelijk Senegal en DR Congo, plaats van handeling voor deze krachtmetingen is het Stade Moulay Abdellah in Rabat.

Of de linkspoot ook daadwerkelijk meteen kan debuteren is nog maar de vraag. In een eveneens gelijke situatie stak diens collega Ousamma Idrissi ook toen hij zijn eerste uitnodiging kreeg van de bond, papierwerk verhinderde destijds dat hij meteen minuten kon maken tegen Kameroen en Tunesië (red. kwalificatiereeks Afrika 2019 én vriendschappelijke pot).

Deze zogenoemde interlandswitch (het switchen van voetbalnationaliteit, in dit geval van de Nederlandse naar de Marokkaanse) behoeft een aanvraag bij wereldvoetbalbond FIFA. Voor deze aanvraag zal in deze casus ook de KNVB documenten moeten verstrekken van haar (jeugd)-international Ihattaren. 

© Redactie 2020
marokko
atlasleeuwen
mohammed ihattaren
psv
eredivisie
knvb
onsoranje
uefa
nations league
dwight lodeweges
team marokko
frmf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi