Geweld Gazastrook laait weer op na akkoord Israël en VAE

buitenland
34
16 sep 10:17
Het geweld tussen Israël en Palestijnen in de Gazastrook is weer opgelaaid.

Het Israëlische leger zegt dat vijftien raketten zijn afgevuurd op gemeenschappen in de buurt van de grens, waar in de vroege ochtend alarmsirenes klonken. Israël reageerde door "doelen te bombarderen van Hamas".

Er vond dinsdag al een raketbeschieting plaats toen Israël in het Witte Huis overeenkomsten sloot met de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein. Toen raakten twee mensen lichtgewond in de Israëlische havenstad Asjdod. Daarna schoten Palestijnen volgens het leger nog meer projectielen af.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei dat de aanvallers vrede in de weg willen staan. "Het verbaast me niet dat de Palestijnse terroristen Israël precies op het moment van de historische ceremonie onder vuur namen", aldus de Joodse bezetter.

Waarschuwing
Hamas waarschuwde voor verdere escalatie van het geweld. "De bezetter (Israël) zal een prijs betalen voor alle agressie tegen ons volk of locaties van het verzet", aldus een verklaring van de islamitische groep. "Er zal een directe reactie volgen."

Israël en Hamas hadden vorige maand nog een bestand gesloten na maandenlange beschietingen over en weer. Het akkoord tussen Israël en de golfstaten heeft echter geleid tot onvrede onder de Palestijnen, die zich verraden voelen.

Er waren dinsdag demonstraties in de Gazastrook en op de Westelijke Jordaanoever. Betogers scandeerden leuzen als "Palestina is niet te koop".

© Marokko.nl/ANP 2020
palestina
israel
hamas
witte huis
emiraten
vae
bahrein
asjdod
benjamin netanyahu
terrorisme
gazastrook
westelijke jordaanoever
israël
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi