Kenitra: 90 bedrijven gesloten wegens schenden coronamaatregelen

marokko
0
16 sep 20:15
Lokale autoriteiten in Kenitra hebben 90 bedrijven gesloten omdat de maatregelen tegen het coronavirus niet werden nageleefd

Dat meldt nieuwsdienst Yabiladi woensdag. Autoriteiten hebben deze week meer dan 630 onaangekondigde controlebezoeken uitgevoerd, daarbij werden bij 90 bedrijven schendingen aangetroffen.

De overtredende ondernemingen zijn voor een periode van zeven dagen gesloten. Drie ondernemers hebben het zo bont gemaakt dat ze zich bij de rechter zullen moeten verantwoorden.

In Kenitra gelden sinds deze week strengere maatregelen tegen het longvirus COVID-19. De verscherpte maatregelen omvatten de opschorting van alle commerciële activiteiten na 18.00 uur. Met uitzondering van apotheken moeten alle winkels 's avond de deuren sluiten.

De maatregelen zijn maandag ingegaan en duren zeven dagen. De recente toename in het aantal coronabesmettingen in de regio vormt de reden voor de vrijheidsbeperkende maatregelen.

Kenitra werd begin juni ook al zwaar getroffen door het longvirus nadat zo'n 700 besmette medewerkers van het aardbeienverwerkingsbedrijf Lalla Mimouna werden opgenomen in een veldhospitaal in Sidi Yahya El Gharb.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
kenitra
coronamaatregelen
besmettingshaarden
schendingen
fabrieken
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi