Verijdelde aanslag Marokko: Koelwagen aangetroffen met explosieven

marokko
1
17 sep '20
Bij een zoekactie op een parkeerplaats in Temara werd woensdag een koelwagen aangetroffen met explosief materiaal

In de laadruimte van de koelwagen lagen flessen met explosieve vloeistoffen en plastic containers en kannen met chemicaliën. De explosieven opruimingsdienst heeft het voertuig ontgrendeld en het materiaal afgevoerd voor onderzoek.

De parkeerplaats hoort bij het appartementencomplex van de zus van de hoofdverdachte van de recent ontmantelde terreurcel. De aan Daesh-verbonden terroristen waren van plan een aanslag te plegen in Marokko.

De locatie van het voertuig werd gelokaliseerd aan de hand van informatie verkregen tijdens het vooronderzoek en na verklaringen van de vrouw van de hoofdverdachte.

Arrestatieteams voerden vorige week een politie-operatie uit in verschillende steden in Marokko, waaronder Temara, Skhirat nabij Rabat en Tanger en Tifelt. Agenten arresteerden vijf verdachten tussen de 29 en 43 jaar oud voor hun betrokkenheid bij de terreurcel. 

Bij zoekacties in de schuilplaatsen van de terreurverdachten werd explosief materiaal gevonden, 15 flessen met chemicaliën, elektrische ontstekers, chemische poeders en andere elektronica die kan worden gebruikt bij het maken van een bom.

De leider van de terreurcel is een bekende van de politie en is eerder veroordeeld geweest voor verschillende geweldsmisdrijven.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
temara
rabat
koelwagen
explosieven
daesh
terreurcel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi