Marokko: 5 jaar celstraf voor twee vrouwen wegens mensenhandel

marokko
0
17 sep 15:28
De rechtbank in El Jadida heeft twee vrouwen veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een netwerk van mensenhandel en seksuele uitbuiting van jonge Marokkaanse vrouwen in Burkina Faso

De twee vrouwen kregen elk een gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd. Eén van de vrouwen was niet aanwezig en werd bij verstek veroordeeld, meldt dagblad Assabah.

Het criminele netwerk werkte vanuit de stad Bir Jdid, nabij Casablanca, en werd ontmanteld door de gerechtelijke politie aan de hand van informatie van de nationale veiligheidsdienst DGSN. 

De zaak kwam aan het rollen nadat één van de Marokkaanse slachtoffers zich had gemeld bij de Marokkaanse ambassade in de Burkina Fasaanse stad Ouagadougou. Het meisje werd in Marokko gerekruteerd om te werken als serveerster in een restaurant en nachtclub in Ouagadougou.

Nadat ze aankwam op de luchthaven werden haar reisdocumenten afgepakt door de Libanese eigenaar van de nachtclub, waar ze werd gedwongen mannen te vergezellen.
Het slachtoffer wist na 25 dagen te ontsnappen en haar weg te vinden naar de Marokkaanse ambassade. Politieonderzoek leidde naar de mensenhandelaren in Bir Jdid.

Volgens het slachtoffer is zij niet de enige en worden tientallen Marokkaanse vrouwen in de nachtclub dagelijks gedwongen gasten te vergezellen.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
casablanca
el jadida
bir jdid
mensenhandel
burkina faso
ouagadougou
prostitutie
nachtclub
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi