EXCLUSIEF: 'Amrabat én Ziyech contacteren Ihattaren, Marokko-switch in de maak'

marokko
19
17 sep '20
Er lijkt versnelling in de zaak te komen, PSV-groeibriljant Mohammed Ihattaren is inmiddels ook benaderd door A-internationals Hakim Ziyech en Nordin Amrabat.

Het bericht waar wij dinsdag jl. mee op de proppen kwamen, de intentieverklaring van de 18-jarige linkspoot om uit te wijken naar #TeamMarokko, daar lijkt zeer onlangs ontwikkeling in te zijn gekomen.

Welingelichte bronnen melden tegenover onze redactie dat de aspirant-debutant van het 'grote Oranje' van interim-bondscoach Dwight Lodeweges nu dus ook door routiniers van zijn vaderland is benaderd over de kwestie.

Zowel Ziyech als Amrabat hebben de afgelopen dagen contact gehad met het jeugdproduct van de Eindhovenaren, dit in aanloop naar de switch die de in Utrecht geboren aanvaller wil gaan maken.

Die switch is momenteel in de maak, onduidelijk is alleen in hoeverre er vanuit de Marokkaanse bond toenadering is gezocht tot de voormalig jeugdinternational en vice versa.

#TeamMarokko flirtte in het verleden al met Ihattaren
Zoals eerder gemeld kiest Ihattaren dus eieren voor zijn geld. Het feit dat de selectiekracht van Roger Schmidt in z'n geheel niet aan bod kwam tijdens de voorbije interlandperiode (red. UEFA Nations League-ontmoetingen tegen respectievelijk Polen en Italië), schoot bij hem en z'n entourage in het verkeerde keelgat.

Dé reden dat ervoor gekozen is om uit te wijken naar de Marokkaanse bond. Die bond liet augustus van het vorige kalenderjaar al van zich horen, nog voordat de hoofdrolspeler in de 'picture' kwam bij het toenmalige Oranje van diens voormalige keuzeheer Ronald Koeman. 

Ihattaren kwam destijds echter niet verder dan de voorselectie, in de laatste schifting voor de vriendschappelijke affiches tegen Burkina Faso en Niger ontbrak hij uiteindelijk.

© Redactie 2020
atlasleeuwen
mohammed ihattaren
psv
eredivisie
knvb
ons oranje
team marokko
frmf
nordin amrabat
hakim ziyech
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi