Amsterdam sluit parken 's nachts af tegen illegale feesten

algemeen
2
18 sep 20:20
Amsterdam sluit ’s nachts preventief plekken, zoals parken, af om illegale feesten tegen te gaan.

Dat is een van de aanvullende maatregelen die de veiligheidsregio treft bovenop wat het kabinet heeft aangekondigd om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het is nog niet duidelijk om welke locaties het gaat en vanaf wanneer. Dat wordt nog nader uitgewerkt.

Verder komen er speciale tijdstippen op de dag waarop publieke gebouwen zoals bibliotheken, stadsdeelkantoren en zwembaden alleen open zijn voor ouderen en mensen met een minder goede gezondheid. De veiligheidsregio vraagt winkels en musea dat ook te doen.

Zorgelijk
Het coronavirus laait de laatste weken flink op in Amsterdam. Het kabinet heeft de hoofdstad samen met vijf andere regio’s ingedeeld in de categorie 'zorgelijk'.

Amsterdam gaat verder extra communicatiecampagnes ontwikkelen om jongeren, studenten en mensen die de Nederlandse taal niet goed beheersen beter te bereiken. Daarnaast komen er preventiepakketten op maat voor plekken waar veel besmettingen plaatsvinden, zoals gerichte hulp en voorlichting op scholen, in horeca en bij studentenverenigingen.

Basisregels
De veiligheidsregio zet verder extra in op het naleven van de 'basisregels' in onder meer winkels, sportkantines en horeca, zoals het desinfecteren van de handen bij binnenkomst en 1,5 meter afstand houden.

Ook blijft de veiligheidsregio inzetten op het voorkomen van grote drukte, met eerder ingevoerde maatregelen als het instellen van eenrichtingsverkeer, het (tijdelijk) afsluiten van straten voor autoverkeer of het doseren bij de toegang als het echt te druk wordt.

© ANP 2020
amsterdam
parken
coronamaatregelen
coronavirus
feesten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi