Marokko: 10.000 banen op de tocht door voortdurende sluiting sportscholen

marokko
0
19 sep '20
Door de sluiting van sportscholen en sportfaciliteiten in Marokko staan zo'n 10.000 banen op het spel

Dat meldt de Marokkaanse vereniging van fitnessprofessionals vrijdag in een verklaring. Volgens de vereniging is het dreigende banenverlies van de hoogste prioriteit. De organisatie roept de autoriteiten op de heropening van sportscholen in heel Marokko toe te staan.

Sportscholen in Marokko hebben het zwaar. De sportcentra in heel het land mochten eind juni weer open nadat ze in maart de deuren moesten sluiten om verspreiding van het longvirus COVID-19 te beteugelen.

De versoepeling van de coronamaatregelen was voor veel sportcentra echter van korte duur. In veel Marokkaanse steden, waaronder Casablanca, Fez, Tanger en Marrakech werden weer striktere maatregelen ingevoerd als gevolg van een toename in het aantal coronabesmettingen.

De sportscholen ontvangen gedurende de tweede lockdown echter geen steun van de overheid en verkeren in zwaar weer. De vereniging heeft naar eigen zeggen het probleem herhaaldelijk aangekaart bij de betrokken ministerie maar kregen tot dusver nul op het rekest. "Al onze correspondentie met de betrokken ministeries bleef tot op de dag van vandaag onbeantwoord", leest de verklaring.

Volgens de vereniging is de sluitingsmaatregel voor sportscholen slechts een symbolische maatregel en is het besmettingsrisico in de faciliteiten niet hoger dan in winkelcentra, cafés, restaurants of onderwijsinstellingen. "We begrijpen niet waarom deze beslissing tegen ons wordt genomen", betreurden de professionals.

Volgens de vereniging staan sportschollen in de getroffen regio's klaar om het werk te hervatten. Sportschoolhouders verklaren bereid te zijn maatregelen te treffen om de veiligheid van klanten en personeel te waarborgen. "De veiligheid van burgers is onze eerste zorg", aldus de verklaring.

Naast de negatieve economische gevolgen, benadrukte de vereniging het belang van lichaamsbeweging om het immuunsysteem te versterken en de kans op infectie met het longvirus te verkleinen.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
banenverlies
sportschool
gym
ontslagen
coronacrisis
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi