'Helft Nederlanders ziet rekeningen niet aankomen'

algemeen
24
22 sep 12:47
Ruim de helft van de Nederlanders moet jaarlijks een keer geld van een spaarrekening halen om onverwachte rekeningen te kunnen betalen.


77 procent van hen doet dat meerdere keren per jaar. Dat meldt ABN AMRO op basis van een onderzoek door Motivaction onder meer dan duizend Nederlanders.

Het gaat dan bijvoorbeeld om de gemeente- en waterschapsbelasting, maar ook periodieke afschrijvingen zoals abonnementen voor sportclubs en kranten, streamingdiensten en maaltijdservices zien Nederlanders vaak niet aankomen. "Veel Nederlanders houden blijkbaar onvoldoende rekening met deze terugkerende uitgaven of zijn ze vergeten", zegt ABN AMRO.

Ook zorgen de onvoorziene kosten voor mentale druk. Volgens het onderzoek ervaart 1 op de 6 mensen stress bij het krijgen van zo'n rekening.

Het Nibud berekende in 2019 dat Nederlandse huishoudens gemiddeld elf abonnementen hebben. Jongeren tot 25 jaar hebben er gemiddeld zestien. 91 procent van de mensen heeft abonnementen die ze nauwelijks gebruiken of vergeten zijn en een kwart vindt het een gedoe om een abonnement op te zeggen.


77 procent van hen doet dat meerdere keren per jaar. Dat meldt ABN AMRO op basis van een onderzoek door Motivaction onder meer dan duizend Nederlanders.

© ANP 2020
nibud
rekeningen
spaarrekening
abonnement
motivaction
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi