Palestina weigert Arabische Liga voor te zitten wegens Israëlische deals

buitenland
24
22 sep 15:23
Palestina heeft dinsdag afstand gedaan van haar recht om het roulerende voorzitterschap van de Arabische Liga op zich te nemen

Palestina protesteert daarmee tegen de recente deals om de betrekkingen tussen de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Bahrein en Israël te normaliseren. De Arabische Liga heeft geen resolutie uitgevaardigd waarin de voorgenomen normalisering tussen de drie landen wordt veroordeeld.

"Deze beslissing werd genomen nadat het secretariaat van de Arabische Liga een ondersteunende positie had ingenomen tegenover de VAE en Bahrein, die hun betrekkingen met Israël normaliseerden in strijd met het Arabische vredesinitiatief", zei minister van Buitenlandse Zaken Riyad al-Maliki op een persconferentie in Ramallah.

"Sommige invloedrijke Arabische staten weigerden de schending van het Arabische vredesinitiatief te veroordelen", zei hij. Al-Maliki benadrukte echter dat Palestina zich niet zal terugtrekken uit de Arabische Liga.

Op 9 september slaagde de pan-Arabische organisatie er niet in een resolutie uit te vaardigen waarin de recente zet van Abu Dhabi en Manama werd veroordeeld.

Op 15 september ondertekenden de VAE en Bahrein de door de VS onderhandelde overeenkomsten om diplomatieke betrekkingen met Israël aan te knopen, te midden van krachtige veroordelingen van de Palestijnen.

© Anadolu 2020
palestina
arabische liga
voorzitterschap
israel
normalisering
emiraten
vae
bahrein
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi