Bank Al-Maghrib: Economische gevolgen coronacrisis erger dan verwacht

marokko
0
22 sep 19:37
De Marokkaanse economie zal dit jaar naar verwachting een krimp meemaken van 6,3%

Dat meldt Bank Al-Maghrib (BAM) dinsdag in een verklaring na afloop van de kwartaalvergadering. De in juni aangekondigde prognose is naar beneden bijgesteld door het uitgebleven herstel van de economische activiteit als gevolg van de implementatie van preventiemaatregelen tegen het coronavirus.

Volgens de verklaring steeg de consumptieprijsindex in augustus met 0.9%, na een stagnatie in het tweede kwartaal en een lichte daling in de maand juli.

In 2021 zou het bruto nationaal product (BNP) moeten aantrekken met 4,7%. De stijging wordt voornamelijk gedreven door de verwachte stijging van 12,6% in de landbouw, uitgaande van een graanoogst van 75 miljoen kwintaal.

Of die beoogde graanoogst behaald gaat worden is nog maar de vraag. De import van granen is in de eerste zeven maanden van dit jaar toegenomen met 5,9 miljoen kwintalen als gevolg van de gedaalde graanproductie in Marokko. Volgens het Marokkaanse Ministerie van Landbouw is de droogte de belangrijkste oorzaak van de forse daling.

De vooruitzichten blijven omgeven door onzekerheden als gevolg van de evolutie van de pandemie wereldwijd en de epidemiologische situatie in Marokko. Prognoses worden als gevolg van die onzekerheid regelmatig bijgesteld.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
bank al-maghrib
coronacrisis
recessie
coronavirus
bnp
prognose
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi