'Israël heeft 100.000 Palestijnse coronatests vernietigd'

buitenland
3
22 sep 20:20
Israël belemmert de doorgang van medisch materiaal vanuit Jordanië naar de Westelijke Jordaanoever

Dat zei de Palestijnse Minister van Volksgezondheid Mai al-Kailah dinsdag. Volgens de zorgminister heeft Israël de doorgang van zo'n 100.000 uitstrijkjes belemmerd.

De Israëlische treitermaatregelen hebben geleid tot een ernstig tekort aan medische hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om te testen op het coronavirus, zei Al-Kailah tegen Voice of Palestine Radio.

"Wat er op het ministerie beschikbaar is, is voldoende om slechts drie dagen te testen op het coronavirus", zei Al-Kailah eraan toevoegend dat de volgende lading hulpmiddelen naar verwachting woensdag zal arriveren.

De Israëlische autoriteiten hebben niet gereageerd op de Palestijnse beschuldigingen. De Joodse bezetter controleert de grensovergang Al-Karama, de enige doorgang tussen de Westelijke Jordaanoever en Jordanië. 

Dinsdag registreerden de Palestijnse gezondheidsautoriteiten vijf doden en 557 nieuwe virusinfecties, waardoor het totaal aantal besmettingen in Palestina is opgelopen tot 46.634, waaronder 314 doden en 33.602 herstellingen.

© Anadolu 2020
palestina
israel
coronatest
medische hulpmiddelen
westelijke jordaanoever
jordanie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi